30 Nisan 2025 75
Yavuz Özışık tam adı ile Yavuz Ziya Özışık, (7 Aralık 1942, Balıkesir - 29 Nisan 2017, İstanbul) Türk piyanist ve müzisyen.
Yaşamı ve kariyeri
Yavuz Ziya Özışık 7 Aralık 1942'de Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Doğançay kasabasında doğdu. Müzisyen İlham Gencer'in teşvikiyle müzik yaşamına başladı. Özellikle 1980'li yıllarda TRT'de Cenk Koray ve Halit Kıvanç'ın sunduğu pazar eğlence programlarında piyanist olarak 750 program boyunca ekranlarda yer aldı.Ölümü
İki 45'lik plak çıkaran evli ve iki kız çocuğu bulunan Özışık geçirdiği hastalığa bağlı tedavi gördüğü İstanbul'daki bir hastanede 29 Nisan 2017'de 74 yaşında öldü Üsküdar Şakirin Camii'nden düzenlenen cenaze töreninin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.
DEVAMI İÇİN TIKLAYINI>>Yavuz Özışık